Tuesday, August 18, 2009

MARHABAN YA RAMADHAN

Firman Allah S.W.T:
“ “ Wahai orang-orang yang beriman, telah diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa. “ - (Surah Al-Baqarah: 183) ”

Hadis Rasulullah s.a.w: Ditegaskan oleh Rasulullah s.a.w melalui sabdanya yang diriwayatkan oleh Ahmad, An- Nasa'i dan Al Baihaqi dari Abu Hurairah, yang bermaksud:
“ " Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan bulan yang penuh berkat. Allah telah fardhukan ke atas kamu berpuasa padanya. Sepanjang bulan Ramadhan itu dibuka segala pintu Syurga dan ditutup segala pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan......."
Tingal beberapa hari lagi kita semua ummat Islam yang memasuki MADRASAH RAMADAHAN. Bulan yang penuh barakah dan rahmah. Moga kta bersedia menghadapiNYA dengan penuh tenang dan tawadhuk.

"Ya Allah berikanlah aku tuk menikmati Ramadahan tahun ini dengan penuh insaf dan tawaduk,berikanlah aku kekuatan tuk melawan hawa nafsuku,berikanlah aku kekuatan tuk aku melaksanakan ibadatku,berikanlah aku kesempatan tuk bertemu dengan nalam lailatu qadar,moga Madrasah kali ini aku dapat keluar dengan IJAZAH yang membolehkan aku bertemu dengan Mu dengan tenang,bahagia disyurgaMu,ikhlaskan hatiku Ya Allah..aku mengharapkan redha dan rahmatMu..ameen............."
Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

0 comments:

Post a Comment